Gerline Douwes CMC
BusinessPartner bij Organisatieverandering
 

Met veel bevlogenheid en doorzettingsvermogen weet zij de mensen tot de kern te laten komen en worden zaken die ingewikkeld leken weer overzichtelijk. Daarbij schenkt zij veel aandacht aan bovenstroom en onderstroom. Absolute zekerheden blijken dan ineens slechts overtuigingen. Haar aanpak is er één die je aanzet om er energie in te steken, maar die uiteindelijk ook veel energie oplevert."

Lees meer referenties  

"Je staat met een goede mindset  in het leven, benoemt en de poppenkast en dat  wat serieus aandacht behoeft en dan vooral niet belerend maar uitnodigend &  ontdekkend.  Jouw / mijn aandeel in de dingen.  Het belang van de menselijke maat in de organisatie en het (mede) ontdekken van en doorbreken van schijn-houvasten. Je nodigt (uitdagend)  uit tot ontmoeting in de brede zin.."

Lees meer referenties  

"Door je rustige, niet aflatende professionele, manier van werken weet je andere mensen in beweging te krijgen. Hierbij schroom je niet om gevraagd en ongevraagd feedback te geven op iemands handelen. Je bent in staat om snel te schakelen en daarbij de doelstellingen niet uit het oog te verliezen. Ik heb je ervaren als zeer creatief in het bedenken van oplossingen waarbij je aanpak en gekozen werkvormen altijd gericht zijn op de praktijk."

Lees meer referenties  

 

Wie ben ik en wat doe ik?

Ruim 25 jaar geleden ben ik gestart in het HR vak. Na diverse HR functies in de zakelijke dienstverlening en non-profit heb ik in 2001 Topaaz opgericht en werk sindsdien als zelfstandige. Mijn opdrachten zijn gericht op het implementeren van (complexe) verandertrajecten waarbij veel stakeholders betrokken zijn.

Als interimmer, HR manager, projectleider en strategisch beleidsadviseur heb ik zelf ondervonden hoe lastig het kan zijn om veranderprocessen op gang te brengen en mensen te bewegen ander gedrag te laten zien. De vragen die mij het meest puzzelde was altijd weer:

  •  hoe krijg je mensen in beweging?
  •  hoe krijg je mensen productiever?
  •  hoe krijg je medewerkers zover dat ze efficiënter gaan werken en met passie en bezieling hun werk doen?

Afgelopen jaren heb ik studies en trainingen gevolgd om menselijk gedrag in organisaties beter leren te begrijpen en te analyseren wat er nodig is om succesvol te interveniëren. Ik heb me verdiept in methoden en technieken om menselijk gedrag in organisaties te beïnvloeden en deze toegepast in diverse opdrachten.

De top van de organisatie en de managers zijn daarbij de sleutelfiguren. In de vertaling van theorie naar praktijk, of te wel hoe doe je het nou precies, help ik hen om medewerkers in beweging te krijgen. Om uiteindelijk te bereiken dat managers en medewerkers trots zijn op hun werk, hun talenten optimaal kunnen inzetten en met plezier en bezieling hun werk doen.

Dàt is de basis voor een goed product waarmee de klant optimaal bediend wordt.
 


Gerline Douwes is gecertificeerd management consultant (CMC), geregistreerd bij de Orde van Organisatiekundigen. Gecertificeerd trainer voor 7Life communicatiestijlen en in bezit van Lean Six Sigma Green Belt.


sanette-2015

 

Sanette van Noord is mijn assistent. Zij werkt voor Topaaz op het gebied van administratie, marketing en secretariaat.

Naast haar werk voor Topaaz studeert Sanette Educational Science and Technology (MSc) aan de Universiteit Twente.

Contact: s.vannoord@topaaz.nl